3.137.192.3
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
16
nincs
sutes_fozes

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Béla nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Bernipásztor

Galócafasírt

Hozzávalók (2 fő részére):
  • 1 fej hagyma
  • olaj
  • kb. 300-400 g piruló galóca vagy más gomba
  • pirospaprika
  • bors
  • fokhagyma
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • fűszerek (borsikafű, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem)
Elkészítés:

A galócát (vagy más gombát pl. tinóru, piruló őzláb, csiperke, galambgomba vagy akár vegyesen) megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre, darabokra vágjuk. (A galócának a kalapbőrét le kell húzni!!!) Olajon hagymát dinsztelünk. Mikor már üveges, pirospaprikát keverünk hozzá és hozzáadjuk a gombát. Kevés vizet öntünk rá, hogy ne égjen le, de hamarosan úgyis vizet ereszt a gomba is. Ha a fasírt piruló galócából, piruló őzlábból készül, ami fogyasztás előtt hőkezelést igényel, minimum 20 percig főzzük, közben megsózzuk, fűszerezzük. (Kb. ennyi idő alatt fő el a gomba leve egyébként is.) A gomba levét lefőzzük teljesen, miközben kavargatjuk. Ha készen van, egy tálba tesszük hűlni. Beáztatunk egy zsemlét, majd kinyomkodjuk a vizet belőle és a gombához adjuk, összekeverjük. Majd a masszához hozzáadunk egy tojást és ízlés szerint még fűszerezhetjük tovább. A végén annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amennyit felvesz - de ne legyen túl kemény. A kész masszából fasírtokat formázunk, melyeket forró olajban aranybarnára sütünk.
Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei