3.149.214.32
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
25
nincs
sutes_fozes

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Andrea nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Bernipásztor

Grillázzsal megszórt almáspite

Hozzávalók (4 fő részére):
  • 250 ml tejszín
  • 110 g cukor
  • 100 g szálkásra vágott mandula
  • a kelt tésztához: 375 g búzaliszt
  • 2 tasak szárított élesztő
  • 75 g cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 100 g olvasztott, lehűtött vaj vagy margarin
  • 250 ml tej
  • A tetejére: 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 10 g apróra vágott mandula (én 100g-ot tettem rá - a jóval ne spóroljunk!)
  • 55 g cukor, 500 ml tej, 6-7 alma
Elkészítés:

1. A cukrot kis edényben, keverés mellett alacsony hőfokon karamellizáljuk, majd belekeverjük a mandulát. Az így kapott grillázst enyhén olajozott márványlapra (Igen, ezt írják - nyilvánvaló van ilyen minden háztartásban) vagy alufóliára téve hagyjuk hűlni, utána darabokra törjük.

2. A tésztához a lisztet elkeverjük az élesztővel, cukorral és a sóval.
A tojást, vajat és a tejet is összekeverjük.

4. Ezután összekeverjük a lisztes keverékkel. Beletöltjük egy kivajazott-kilisztezett kb. 30-40 cm-es tepsibe.

5. A tetejéhez a pudingporból, cukorból, tejből, mandulából és lehűtött tejszínből a tasakon lévő leírás szerint pudingot készítünk. Ha már langyosra hűlt a tésztán elosztjuk.

6. Negyedeljük kimagozzuk az almát és tetőcserépszerűen rátesszük a pudingra. Majd megszórjuk mandulás grillázzsal. 15 percig a sütőben pihentetjük a tésztát.

180-200 C-on sütjük kb. 30 percig.
Majd hűlni hagyjuk rácson a pitét.
Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés szintje: Nehéz elkészíteni, teljesen kezdők inkább másba fogjanak

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei