54.92.155.93
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
34
nincs
sutes_fozes

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Auguszta nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Bernipásztor

Medvehagymás juhtúrós laskagomba

Hozzávalók (2 3 fő részére):
  • 60-70 deka laskagomba
  • 20-25 deka juhtúró
  • 5-6 héjában főtt kiflikrumpli
  • 2-3 deka vaj
  • 1 közpes csokor medvehagyma
  • só, bors
Elkészítés:

Célszerű mindent előkészíteni, mert gyors egymásutánban szükség lesz az alapanyagokra. A krumpli héját lehúztam, felkarikáztam, a gombát megmostam, lecsepegtettem, és kb. a krumplikariukák méretére vágtam. A medvehagymát is csak nagyjából aprítottam. Serpenyőben vajat olvasztottam, ezen megpirítottam a krumplit, amelyet egy tálkába kivettem, hogy a gomba leve miatt ne puhuljon fel a külső ropogós kérge. A gombát is pirítottam, megszórva jó sok frissen tört borssal és egy kis sóval. Ami levet enged, célszerű mind elforralni. Én egy kicsit meghagytam, de talán jobb lett volna kevesebb szafttal. Ha ez megtörtént adjuk hozzá a juhtúrót, amikor megolvadt, jöhet hozzá a medvehagyma is. Kissé fonnyasszuk meg, tegyük visssza a krumplit, forgassuk össze, és tálaljuk.
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés szintje: nincs megadva...

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei