18.217.182.45
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
36
nincs
sutes_fozes

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Zita nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Bernipásztor

Reform gyümölcskenyér

Hozzávalók (4 fő részére):
  • 150 g mogyoró
  • 100 g pisztácia
  • 250 g aszalt füge
  • 250 g aszalt szilva
  • 250 g aszalt sárgabarack
  • 75 g aszalt citromkockák/héj
  • 75 g aszalt narancskockák/héj
  • 250 g mazsola
  • 1/2 dl rum
  • 2 ek. méz
  • 4 tojás
  • 125 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 kk. őrölt fahéj, 1/2 kk. őrölt szegfűszeg, csipet só, 2 ek. zsemlemorzsa, diónyi vaj
Elkészítés:

(Ha a mogyoró nem pucolt, akkor zsiradék nélkül serpenyőben kicsit megsütjük, majd a héját ledörzsöljük még melegen.)
Minden gyümölcsöt apróra kockázunk (amiket kell), majd tálba téve meglocsoljuk őket rummal. 30 percig érleljük. Közben előmelegítjük a sütőt, 180 fokra (gázsütőnél olyan 4-es fokozat). Tojásokat felverjük. Lisztet összevegyítjük a fahéjjal, a szegfűszeggel, sóval és a morzsával. Gyümölcsökhöz adjuk a félbevágott diókat, hígra melegített mézet és a tojásokat. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket és összedolgozzuk az egészet fakanállal. (Maszatos tésztát kapunk!) Őzgerinc, vagy ahhoz hasonló formát kikenünk vajjal és közepes magasságon 45-50 percig sütjük.
Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei