34.228.40.212
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
38
nincs
sutes_fozes

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Auguszta nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Mars3696

Slambuc

Hozzávalók (10 fő részére):
  • 2 kg krumpli
  • 0,5 kg füstölt szalonna (lehet csak sózott is)
  • 1 kg száraz lebbencstészt
  • 2 db csípős paprika
  • 3,5 liter víz
Elkészítés:

Krumplit apróra vágjuk, vizet öntünk rá, hogy ellepje, szalonnát 1x1 cm kockákra vágjuk. A szalonnát a bográcsban folytonos keverés mellett pirulásig sütjük, majd a krumplit vizestől ráöntjük. Vegetát beleszórjuk, majd kevergetjük és sózzuk (kicsit sósabbra a kelleténél). Amikor forr, hozzáöntjük a lebbencset, amit előtte összetörünk a zacskóban kicsit. Úgy öntsük, hogy ne keveredjen a krumplival. Néhány perc múlva vegyük le és jól keverjük össze. Ezután addig főzzük, amíg a tészta az összes levét fel nem veszi (kb. 20 perc), de közben folyamatosan kevergessük ( ha kell, öntsünk hozzá még kevés vizet).
Nem baj, ha kicsit lekapja a tűz, annál finomabb lesz.
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei