13.58.36.141
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
18
nincs
sutes_fozes

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Konrád, Tivadar nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Magda

Tárkonyos csirke

Hozzávalók (10 fő részére):
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 3 kg csirke
  • víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 gumó zeller
  • 3 szál répa
  • 1 tasak tárkony
  • 0,5 liter tejföl
  • só, bors, vegeta
Elkészítés:

Megtisztítom a zöldségeket, aztán beleöntöm az olajat a bográcsba és megpirítom rajta a kockára vágott répát, zellert, majd kiszedem őket. Utána a megszíneződött olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát. Amikor szépen üvegessé vált, belerakom az összevágott csirkét (nem kell nagyon pontosan vágni, jó a robbantott is), és jól megpirítom, majd felengedem vízzel, hogy épp ellepje. Befűszerezem, ízlés szerint sóval, borssal, csepp Vegetával, és egy zacskó tárkonyt szórok bele, majd hagyom főni úgy egy órát.
Innentől kezdve úgy kell ügyeskedni a bográccsal, hogy az étel forrjon, de ne rotyogjon. Mikor a hús megpuhult, rádobom a zöldségeket, és óvatosan rázogatva, hogy szét ne essen, együtt főzöm, míg a zöldségek is megpuhulnak.
A végén bele lehet önteni a tejfölt és hagyni, hogy felrottyanjon egyet, de ha nem vagyunk biztosak benne, hogy elfogy, akkor inkább mindenki csak a saját tányérjába tejfölözzön (így tovább eláll a maradék)
Elkészítés ideje: 1 óra és 30 perc
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei