3.129.22.135
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
11
nincs
sutes_fozes

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Zita nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Bernipásztor

Tihanyi almatorta

Hozzávalók (12 fő részére):
  • 7,5 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • csipet só
  • 4 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 75 dkg savanykás alma
  • Tetejére: 1,5 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
Elkészítés:

A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és sóval habosra keverünk, ezután egyenként hozzáadjuk egyenként a 4 tojást, majd a lisztet és a sütőport
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. (kb. 90 dkg almából lesz annyi hámozva, darabolva, kimagozva)
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A tésztát, egy 28 cm átmérőjű kivajazott tortaformába töltjük, a tetejét elsimítjuk, és a tortaforma oldalára is kosárforma szerűen kenünk tésztát és szépen elrendezzük ebben a formában az almaszeleteket. Az almát megszórjuk kis fahéjjal és valamennyi mazsolával. A süteményt a sütő alsó rácsán 25 percig sütjük.
Közben a tejfölt a tojásokkal, cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. A tejfölös keveréket ráöntjük az almás süteményre, és a sütőbe visszatéve, még 25 percig sütjük.
(fahéj, mazsola: sokat dob rajta...)

sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
hőlégkeveréses
Elkészítés ideje: 1-2 óra
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei