Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel
Ha van Péter nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!
Fenyőpereszke | 2010.12.28 17:58 | [Válasz erre]#8 |
Szia Berni !Köszönjük a túrát. Volt benne minden jó, mint a gyümölcskenyérben. Köszi a receptet is.
Márk pedig egy igazi HŐS !!!
Márk pedig egy igazi HŐS !!!
Bernipásztor | 2010.12.28 17:20 | [Válasz erre]#7 |
Ja igen, és felkerültek a képeim is. :-)
Bernipásztor | 2010.12.28 17:04 | [Válasz erre]#6 |
Köszönöm szépen a túratársaknak a kitartást!
És külön köszönet azoknak a túratársaknak, akik Márkot bátorították, pátyolgatták.
És külön köszönet azoknak a túratársaknak, akik Márkot bátorították, pátyolgatták.
Bernipásztor | 2010.12.28 17:02 | [Válasz erre]#5 |
Array
Bernipásztor | 2010.12.28 15:35 | [Válasz erre]#4 |
Köszönöm mindenkinek a kitartást a tegnapi túrán!
Bernipásztor | 2010.12.28 15:35 | [Válasz erre]#3 |
Akkor közkívánatra a recept:
Reform gyümölcskenyér recept
Hozzávalók:
- 150 g mogyoró
- 100 g pisztácia
- 250 g aszalt füge
- 250 g aszalt szilva
- 250 g aszalt sárgabarack
- 75 g aszalt citromkockák/héj
- 75 g aszalt narancskockák/héj
- 250 g mazsola
- 1/2 dl rum
- 2 ek. méz
- 4 tojás
- 125 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 kk. őrölt fahéj
- 1/2 kk. őrölt szegfűszeg
- csipet ső
- 2 ek. zsemlemorzsa
- diónyi vaj
Elkészítés:
(Ha a mogyoró nem pucolt, akkor zsiradék nélkül serpenyőben kicsit megsütjük, majd a héját ledörzsöljük még melegen.)
Minden gyümölcsöt apróra kockázunk (amiket kell), majd tálba téve meglocsoljuk őket rummal. 30 percig érleljük. Közben előmelegítjük a sütőt, 180 fokra (gázsütőnél olyan 4-es fokozat). Tojásokat felverjük. Lisztet összevegyítjük a fahéjjal, a szegfűszeggel, sóval és a morzsával. Gyümölcsökhöz adjuk a félbevágott diókat, hígra melegített mézet és a tojásokat. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket és összedolgozzuk az egészet fakanállal. (Maszatos tésztát kapunk!) Őzgerinc, vagy ahhoz hasonló formát kikenünk vajjal és közepes magasságon 45-50 percig sütjük.
Reform gyümölcskenyér recept
Hozzávalók:
- 150 g mogyoró
- 100 g pisztácia
- 250 g aszalt füge
- 250 g aszalt szilva
- 250 g aszalt sárgabarack
- 75 g aszalt citromkockák/héj
- 75 g aszalt narancskockák/héj
- 250 g mazsola
- 1/2 dl rum
- 2 ek. méz
- 4 tojás
- 125 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 kk. őrölt fahéj
- 1/2 kk. őrölt szegfűszeg
- csipet ső
- 2 ek. zsemlemorzsa
- diónyi vaj
Elkészítés:
(Ha a mogyoró nem pucolt, akkor zsiradék nélkül serpenyőben kicsit megsütjük, majd a héját ledörzsöljük még melegen.)
Minden gyümölcsöt apróra kockázunk (amiket kell), majd tálba téve meglocsoljuk őket rummal. 30 percig érleljük. Közben előmelegítjük a sütőt, 180 fokra (gázsütőnél olyan 4-es fokozat). Tojásokat felverjük. Lisztet összevegyítjük a fahéjjal, a szegfűszeggel, sóval és a morzsával. Gyümölcsökhöz adjuk a félbevágott diókat, hígra melegített mézet és a tojásokat. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket és összedolgozzuk az egészet fakanállal. (Maszatos tésztát kapunk!) Őzgerinc, vagy ahhoz hasonló formát kikenünk vajjal és közepes magasságon 45-50 percig sütjük.
Bernipásztor | 2010.12.22 16:33 | [Válasz erre]#2 |
Eddig kb. 8 fő a létszám.
Körte | 2010.12.22 09:44 | [Válasz erre]#1 |
Nem ígérem 100%-ra, de azt hiszem a karácsonyi sütizés után valóban jól fog esni egy kis lemozgató túra.