18.191.147.190
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
33
nincs
indulo

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Ervin nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

2011.01.15 - Budai nyúlfarok 2. (Szistvan)
Témanyitó:Szistvan
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Bernipásztor
Bernipásztor2011.01.16 13:11[Válasz erre]#4
Na végül lemaradt a 6. pont.

Szóval:

6. Negyedeljük kimagozzuk az almát és tetőcserépszerűen rátesszük a pudingra. Majd megszórjuk mandulás grillázzsal. 15 percig a sütőben pihentetjük a tésztát.

180-200 C-on sütjük kb. 30 percig.
Majd hűlni hagyjuk rácson a pitét.

Kérdezem én itt a végén, hogy hová lett a tejszín? Hát a felhasználása szépen kimaradt a receptből. Hogy ne vesszen kárba, én szépen hozzáfőztem a pudinghoz, de így egy kissé trutymós lett. De sebaj, kibírt vagy 10 km-t és végül nem is ez lett a veszte. :-)
Javaslat: helyettesíteni lehet vele a tej egy részét a pudingfőzésnél. Vagy csinálhatunk rá tejszínhabot - bár az nem túl kiránduláskonform. :-)

Jó étvágyat!
Bernipásztor2011.01.16 13:02[Válasz erre]#3
És akkor közkívánatra a recept:

Grillázzsal megszórt almáspite

Hozzávalók:
250 ml tejszín
110 g cukor
100 g szálkásra vágott mandula

a kelt tésztához:
375 g búzaliszt
2 tasak szárított élesztő
75 g cukor
1 csipet só
1 tojás
100 g olvasztott, lehűtött vaj vagy margarin
250 ml tej

A tetejére:
1 tasak vaníliás pudingpor
10 g apróra vágott mandula (én 100g-ot tettem rá - a jóval ne spóroljunk!)
55 g cukor
500 ml tej
6-7 alma

1. A cukrot kis edényben, keverés mellett alacsony hőfokon karamellizáljuk, majd belekeverjük a mandulát. Az így kapott grillázst enyhén olajozott márványlapra (Igen, ezt írják - nyilvánvaló van ilyen minden háztartásban) vagy alufóliára téve hagyjuk hűlni, utána darabokra törjük.

2. A tésztához a lisztet elkeverjük az élesztővel, cukorral és a sóval.
A tojást, vajat és a tejet is összekeverjük.

4. Ezután összekeverjük a lisztes keverékkel. Beletöltjük egy kivajazott-kilisztezett kb. 30-40 cm-es tepsibe.

5. A tetejéhez a pudingporból, cukorból, tejből, mandulából és lehűtött tejszínből a tasakon lévő leírás szerint pudingot készítünk. Ha már langyosra hűlt a tésztán elosztjuk.

6.
Bernipásztor2011.01.16 12:52[Válasz erre]#2
Köszönjük István a remek túrát! Nagyon jól éreztük magunkat!
Bernipásztor2011.01.14 14:48[Válasz erre]#1
Ott leszünk. (Juci, Heni, Márk meg jómagam)

gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei