Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel
Ha van Ervin nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!
Bernipásztor | 2011.01.16 13:11 | [Válasz erre]#4 |
Na végül lemaradt a 6. pont.
Szóval:
6. Negyedeljük kimagozzuk az almát és tetőcserépszerűen rátesszük a pudingra. Majd megszórjuk mandulás grillázzsal. 15 percig a sütőben pihentetjük a tésztát.
180-200 C-on sütjük kb. 30 percig.
Majd hűlni hagyjuk rácson a pitét.
Kérdezem én itt a végén, hogy hová lett a tejszín? Hát a felhasználása szépen kimaradt a receptből. Hogy ne vesszen kárba, én szépen hozzáfőztem a pudinghoz, de így egy kissé trutymós lett. De sebaj, kibírt vagy 10 km-t és végül nem is ez lett a veszte. :-)
Javaslat: helyettesíteni lehet vele a tej egy részét a pudingfőzésnél. Vagy csinálhatunk rá tejszínhabot - bár az nem túl kiránduláskonform. :-)
Jó étvágyat!
Szóval:
6. Negyedeljük kimagozzuk az almát és tetőcserépszerűen rátesszük a pudingra. Majd megszórjuk mandulás grillázzsal. 15 percig a sütőben pihentetjük a tésztát.
180-200 C-on sütjük kb. 30 percig.
Majd hűlni hagyjuk rácson a pitét.
Kérdezem én itt a végén, hogy hová lett a tejszín? Hát a felhasználása szépen kimaradt a receptből. Hogy ne vesszen kárba, én szépen hozzáfőztem a pudinghoz, de így egy kissé trutymós lett. De sebaj, kibírt vagy 10 km-t és végül nem is ez lett a veszte. :-)
Javaslat: helyettesíteni lehet vele a tej egy részét a pudingfőzésnél. Vagy csinálhatunk rá tejszínhabot - bár az nem túl kiránduláskonform. :-)
Jó étvágyat!
Bernipásztor | 2011.01.16 13:02 | [Válasz erre]#3 |
És akkor közkívánatra a recept:
Grillázzsal megszórt almáspite
Hozzávalók:
250 ml tejszín
110 g cukor
100 g szálkásra vágott mandula
a kelt tésztához:
375 g búzaliszt
2 tasak szárított élesztő
75 g cukor
1 csipet só
1 tojás
100 g olvasztott, lehűtött vaj vagy margarin
250 ml tej
A tetejére:
1 tasak vaníliás pudingpor
10 g apróra vágott mandula (én 100g-ot tettem rá - a jóval ne spóroljunk!)
55 g cukor
500 ml tej
6-7 alma
1. A cukrot kis edényben, keverés mellett alacsony hőfokon karamellizáljuk, majd belekeverjük a mandulát. Az így kapott grillázst enyhén olajozott márványlapra (Igen, ezt írják - nyilvánvaló van ilyen minden háztartásban) vagy alufóliára téve hagyjuk hűlni, utána darabokra törjük.
2. A tésztához a lisztet elkeverjük az élesztővel, cukorral és a sóval.
A tojást, vajat és a tejet is összekeverjük.
4. Ezután összekeverjük a lisztes keverékkel. Beletöltjük egy kivajazott-kilisztezett kb. 30-40 cm-es tepsibe.
5. A tetejéhez a pudingporból, cukorból, tejből, mandulából és lehűtött tejszínből a tasakon lévő leírás szerint pudingot készítünk. Ha már langyosra hűlt a tésztán elosztjuk.
6.
Grillázzsal megszórt almáspite
Hozzávalók:
250 ml tejszín
110 g cukor
100 g szálkásra vágott mandula
a kelt tésztához:
375 g búzaliszt
2 tasak szárított élesztő
75 g cukor
1 csipet só
1 tojás
100 g olvasztott, lehűtött vaj vagy margarin
250 ml tej
A tetejére:
1 tasak vaníliás pudingpor
10 g apróra vágott mandula (én 100g-ot tettem rá - a jóval ne spóroljunk!)
55 g cukor
500 ml tej
6-7 alma
1. A cukrot kis edényben, keverés mellett alacsony hőfokon karamellizáljuk, majd belekeverjük a mandulát. Az így kapott grillázst enyhén olajozott márványlapra (Igen, ezt írják - nyilvánvaló van ilyen minden háztartásban) vagy alufóliára téve hagyjuk hűlni, utána darabokra törjük.
2. A tésztához a lisztet elkeverjük az élesztővel, cukorral és a sóval.
A tojást, vajat és a tejet is összekeverjük.
4. Ezután összekeverjük a lisztes keverékkel. Beletöltjük egy kivajazott-kilisztezett kb. 30-40 cm-es tepsibe.
5. A tetejéhez a pudingporból, cukorból, tejből, mandulából és lehűtött tejszínből a tasakon lévő leírás szerint pudingot készítünk. Ha már langyosra hűlt a tésztán elosztjuk.
6.
Bernipásztor | 2011.01.16 12:52 | [Válasz erre]#2 |
Köszönjük István a remek túrát! Nagyon jól éreztük magunkat!
Bernipásztor | 2011.01.14 14:48 | [Válasz erre]#1 |
Ott leszünk. (Juci, Heni, Márk meg jómagam)