54.161.116.225
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181022125502_osz.jpg
0
7
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Előd nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2005.11.06 - Pilismarót-Piliscsév

Jól felöltözve, zsákjában forralt borral, teás termosszal és házipálinkával útnak indul bátor emberek egy kis csapata, vállalva az elveszést a Pilis vad rengetegeibe, ami ráadásul jól fel is van túristajelzéssel festve...

Remélve, hogy szép idő lesz, úgy gondoltam, mi lenne, ha kicsit körülnéznénk a Pilis enyhén barnuló, vörösödő lankái közt és átsétálnánk Pilismarótról Piliscsévre...

Túravezető:
Mars3696
Indulás:
2005.11.06 07.15 (vasárnap)
Tájegység:
Pilis
Táv:
22 km
Szintemelkedés:
450 m
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Mars3696
Teljes útiköltség:
1000 Ft
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki le tud gyalogolni ennyit....
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
2005.11.06 - Pilismarót-PiliscsévAZ EREDETI INDULÁSI IDŐPONT (ÍGY A TÚRA IS A FIGYELMETLENSÉGEM RÉVÉN HIVATALOS MUNKANAPRA ESETT VOLNA!...)


TEHÁT A HELYES DÁTUM 2005.11.06. (VASÁRNAP)


Nézegettem a hozzászólásokat és úgy tűnik, hogy egy kellemes levezető túrának épp megfelelne a Pilismarót - Piliscsév táv Igaz hogy elég hosszú (22 Km), de szinte alig van benne komoly kaptató (nem úgy, mint a legutóbbi Duna-Kanyar Rulez-ban). Szóval mindenkit szívesen látok az év utolsó, általam szervezett túráján. Bár lehet, hogy ez nem igaz (mármint az utolsó), de a szíves látás feltétlenül. Lehetsz kicsi, nagy, mindenevő, ragadozó, ott a helyed. Mivel a november általában már hűvösebb, rétegesen kell öltözködni (rajtam is lesz legalább 3 réteg!).

Pilismaróttól a P túristajelzésen besétálunk a jó kis szélvédett Miklós-deák-völgyön át a Pilisbe. Megnézzük a Millenáris Emlékművet, majd egy ideig a Somlós-árok mellett haladva megmásszuk a Hirsch-ormot (közben megnézzük Hirsch István főerdőtanácsos tiszteletére 1896-ban emelt obeliszket) és az Alsó-Ecset hegyet (452m). Innen kényelmes lankán leereszkedünk Pilisszentlélekig, miközben körbekémleljük az egykori Pálos-rendi kolostor romjait, amit IV.László 1287 után építtetett, majd a hazánkban ideiglenesen 150 évig állomásozó török csapatok amortizáltak le. Pilisszentlászlón pihenünk egy nagyobbat. Itt lehet ebédelni tarisznyából illetve a Svejk kocsmában harcolni a dehidratáció ellen (korábban itt finom seritalt és rövidet lehetett kapni a nagykorúaknak). Ha kiszusszantuk magunkat, jön a táv második fele Szerpentinen felmászunk a Pilis-nyeregbe (553m). Ez a táv utolsó emelkedője, ezután már csak lébecolás az út le Piliscsévig, bár megállunk a Leány- és Legény-barlanghoz felvezető ösvénynél ( itt aki akar, az pihen, aki bírja, az velem tart fel a kaptatón és megnézi a barlangokat ). Miután elfogyott minen kaja, pia, tea és rum, lemegyünk a Piliscsévi vasúti megállóhoz és becsekkolunk a Nyugati-pu.-ra tartó vonatra.

Nem tudom, hogy mikor érünk oda, mert mindenkit megvárunk és egyébként sem lóverseny a túra. :o) Elvileg óránként indul a vonat Budapestre és Esztergomba egyaránt. Az időjárás már lehet hűvösebb, hiszen ez már elvileg késő ősz. Tehát mindenki rétegesen öltözködjön. Az elején sokáig nincs emelkedő, nem szeretném, ha valaki megfázna, viszont a kaptatóknál gondolni kell arra, hogy nem árt levenni ezt-azt, ha izzad az ember.


Fotoapparátot hozzatok!

\"A

A menet közben érinthető geoládák:

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=262

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=439 (ha lesz, aki bevállalja, akkor ide mindenkinek érdemes feljönni a fantasztikus kilátás miatt)

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=903
2005-11-06in65943926