54.167.15.6
tel
b2f2f0
234875
e5fafa
dizajn/fejleckepek/hatter_20181216041501_tel.jpg
0
8
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Etelka nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2008.10.11 - Budai kilátók EXTRA teljesítménytúra

Útvonala azonos a Budai kilátók teljesítménytúra útvonalával a Fekete-fej utáni pontig. A Fekete-fej aljából egyéni tájolással kell eljutni a Vadasparkban lévő kilátóba, onnan a Katonasírokhoz (FIGYELEM!!! nem a Katonasírhoz, itt számít az egyes- és a többesszám, tehát a Szarvas-árok fölöttihez :-), majd a Katonasíroktól önálló tájolással a Tarnai pihenő a következő ellenőrző pont. Erről az útvonalról kimarad tehát a Vörös-pocsolya, van viszont mint ellenőrző pont a Vadaspark kilátója és a Katonasírok, innen a Tarnai-pihenő újra már közös ellenőrző pont, és folytatás tovább > Csergezán Pál kilátó > Nagykovácsi Trendl ház. Eltérő oklevél és más csecsebecse (tavaly szitázott bögre volt :-)

Túravezető:
Csiga
Indulás:
2008.10.11 07.00 (szombat)
Tájegység:
Budai-hegység
Táv:
24 km
Szintemelkedés:
700 m
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
300 Ft
A költségekről:
Nagykovácsiból a bkv-jegy és a Trendl-házban a SÖR önköltséges, a kaja viszont a nevezési díjban benne foglaltatik :-D
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
térkép használata minimálisan elvárt +tájoló ajánlott
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
2008.10.11 - Budai kilátók EXTRA teljesítménytúraFontos!!!
A 11-edikei Budai kilátók teljesítménytúra EXTRA programjában változás állt be.
Mivel a Vadasparkban a kilátó össze akar dőlni, vagy fel akar borulni, ezért le van zárva, a környéke is. Ezért ez a pont kimarad és a Fekete-fejről leérve ONNAN kell a Szarvas-árok fölötti katonasírokat megtalálni és igazoltatni a pontőrökkel. Természetesen a Vadaspark szabad része látogatható, és a létrákon át kényelmesen be lehet menni, elsősoron a S+ jelzésnél a mélyedésben. Kellemes keresgélést!


Ezt a korábbi szögeten nem javítottam:
A Fekete-fejtől, gyakorlatilag egyenes út vezet a Vadasparkba, ott meg lehet a kilátót találni, majd a kerítésen lesz aki a túrázókat kiengedje. Térkép és tájolás alapján kényelmesen el lehet jutni a Katonasírokhoz, innen szintén térképpel illetve tájolással a Tarnai pihenőt meg lehet találni, bár bonyolultabb egy hangyányival. Térkép és tájoló nélkül a pont megtalálása igen kalandos lehet. Mindkét helyen -- Vadaspark-i kilátó és Katonasírok -- lesz pontőr aki tud némi segítséggel szolgálni. Kalandra fel!
2008-10-11in27390529
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com