54.161.77.30
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181021123001_osz.jpg
0
8
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Orsolya nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2010.05.24 - Bevezetés a klettersteigek világába

A Hohe Wand Bécsújhelytől nyugatra található kis vonulat, a kb. 9 km hosszú, néhol 200 méter magas észak-keleti faláról kapta nevét. A Hohe Wand egészében természetvédelmi terület és nemzeti park (Hohe Wand Naturpark). A fennsík tökéletes terep túrázók számára, azoknak, akik a természet szépségeit, a növény- és állatvilágot, illetve a csendet és nyugalmat értékelik; a sziklafal pedig ideális sziklamászó terep, illetve a klettersteig túrák szerelmesei is találnak itt maguknak való utakat, legyen szó abszolút kezdőkről vagy haladókról.

A túrán lehetőség nyílik a klettersteig vagy más néven via ferrata kipróbálására. A túra előtt rövid bemutatót tartunk a klettersteig szett használatáról. A klettersteig felszerelésről azonban mindenkinek magának kell gondoskodnia.

A túrát azoknak is ajánljuk, akik nem szeretnének klettersteigezni, ebben az esetben a kletterstieg melletti ösvényen kerülnek, fent találkoznak a klettersteig csapattal és onnan együtt mennek tovább.

A túra vezetője saját kérésére törölte magát a Sétafika rendszeréből
VAGY
szabályszegés miatt ki lett tiltva!
- - -
Indulás:
2010.05.24 06.15 (hétfő)
Tájegység:
Ausztria
Táv:
14 km
Szintemelkedés:
300 m
Rövid túra (6-18 Km)könnyű túra enyhe emelkedőkkelEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Galéria:
Teljes útiköltség:
5000 Ft
A költségekről:
Klettersteig felszerlésről mindenki maga gondoskodik, ennek bérleti díja általában napi 2000-2500 ft, attól függ honnan bérlitek. Ebben tudunk segíteni.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Fiatal felnőttek (kb.20-45 év közt)
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
Cirka 3 órás autókázás után kb. 9 órára már a Hohe Wand lábánál lévő Dreistetten faluban leszünk, autóinkat a sportpálya melletti parkolóban hagyjuk és beöltözönk túrázónak. A Dreistetten melletti sziklafal felé vesszük az irányt. A sziklafalon egy könnyű C-s nehézségű klettersteig vezet fel, ez az egyik mai napi célpontunk. A szikla tövében beültözönk, rövid eligazítás után pedig a bátrak nekivágnak a mászásnak. Aki nem szeretne mászni, csak egy jót túrázni, az is jöhet nyugodtan, a kletterseiget kihagyva az ösvényen megyünk fel a szikla tetejére. Innen gyönyörű kilátás nyílik az alattunk elterülő falura és a dreistetteni várra is.

Rövid pihenő után tovább indulunk a kiejthetetlen és leírhatatlan nevű Herrgottschnitzerhaus felé. Utunk a Drobilsteig-on keresztül vezet. Ez egy létrákkal és drótokkal biztosított rövid sziklás szakasz, kb. 30 méter hosszú. Nemsokára elérjük a házat, ahol étterem vár ránk, aki akar, ihat egy teát, netán egy sört miközben a többiek tízóraiznak. Eddig a pontig a túra legnehezebb szakaszát már letudtuk, innentől kezdve már nem lesznek nagy emelkedők; felértünk a Hohe Wand tetejére, a fennsíkra.

A háztól egy darabig a műúton haladunk, majd bekanyarodunk az erdőbe. 4-5 km után pedig elérjük a híres Skywalk kilátópontot. Ez egy háromszög alakú folyosó, amit kilógattak a 200 méter magas sziklafal fölé. A kilátó a híres HTL-Steig fölött van, így a klettersteig utolsó 50 méterén mászókat jól lehet látni és fényképezni.

Miután kigyönyörködtük magunkat, elindulunk a Gasthof Postlba (étterem és hegyi hotel). Itt megebédelünk (nagyon finom a májgombóc levesük). Visszafelé szinte végig a sziklafal mellett futó tanösvényen haladunk, nyaralók és hegyi házak mellett. Lefelé már nem a Drobilsteig-on megyünk, hanem mellette egy ösvényen. Délután 3-4 körül érünk vissza a parkolóba, ahonnan indulunk haza.
2010-05-24in61249892