3.227.249.234
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20191017115502_osz.jpg
0
2
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Hedvig nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2010.05.29 - Vízes délelőtt Dorkával, csak vele :-D

Láttál már 40 ezer m3 víz tárolására alkalmas medencét?

Tudtad-e, hogy Budafokon található a világ egyetlen aszimmetrikus víztornya?

Az év 364 napján csak kevesek léphetnek be azoknak a létesítményeknek a területére, ahová a Fővárosi Vízművek dolgozói.

Május 29-én 10-től 16 óráig lehet megtekinteni a főváros legnagyobb víztárolóját, illetve fel lehet menni a két éve átadott, egyedülálló építészeti megoldásokat megvalósító Budafoki Víztorony kelyhébe.
A túrát FDorka vezeti (tel.: 20/395-6838, e-mail: haverok.bulik[kukac]gmail.com)

Túravezető:
Csiga
Indulás:
2010.05.29 09.45 (szombat)
Tájegység:
Budapest és környéke
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Kúl-Túra (Közös szinház, mozi, kiállítás, stb...)városnézés, arborétum, sétafikaEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
KörteLappantyú

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, akit érdekel
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
2010.05.29 - Vízes délelőtt Dorkával, csak vele :-D80 000 köbméter víz a Gellérthegy gyomrában:
A Gruber József víztároló medence építését 1980-ban fejezték be. A létesítmény a budapestiek folyamatos vízellátásában játszik fontos szerepet: a nappali időszak fokozott vízigényét az éjszakai időszakban feltöltött tároló segít kielégíteni. A látogatók csak a május 29-i Nyílt Napon csodálhatják meg a földalatti csarnok vízben tükröződő 106 oszlopát, a medencéhez vezető úton pedig megismerkedhetnek egy vízveszteség-elemző mérőkocsival és különböző érdekes műszerekkel is.

Az érdeklődők a Sánc utca és Orom utca sarkán található bejáratnál május 29-én 10.00 és 16.00 óra között, félóránkénti turnusokban juthatnak be az egyébként látogatóktól elzárt víztárolóba.


Mi a 10 órás turnust célozzuk meg, hogy utána még jusson időnk a budafoki víztorony meglátogatására is.

Harmadik típusú találkozás Budafokon

A Fővárosi Vízművek legújabb víztornyának két évvel ezelőtti átadásakor többen egy ufóhoz, űrhajóhoz hasonlították az új építményt, ami nem is csoda: a Budafoki Víztorony mind külső megjelenésében, mind építészeti és technikai szempontból egyedülálló víztároló létesítménynek tekinthető. A 3000 köbméter vizet befogadó kehely hatalmas tömege ellenére is lebegőnek, súlytalannak tűnik, mivel törzse nem súlypontja alatt helyezkedik el. Méretei impozánsak: a látogatók negyven méteres magasságból csodálhatják meg a Nagytétényi-fennsíkot és környékét.

A víztorony átadása óta kedvelt témája az arra járó fotósoknak, de kapuit csakis május 29-én nyitja meg az érdeklődők előtt. E különleges nap résztvevőit interaktív munkagép- és szerelvénykiállítás, valamint csőszerelőjáték is várja. A nap fő attrakciói azok a látványos bemutatók lesznek, melyek keretében mindenki megtapasztalhatja, hogy mi történik, ha egy gépjármű nekitolat egy tűzcsapnak. A nem mindennapi műsor kezdési időpontjai: 10.30, 11.30, 13.00 és 14.30.


A Budafoki Víztorony a 7-es főútról, közösségi közlekedéssel pedig a Kosztolányi Dezső térről induló 150-es autóbusszal közelíthető meg.

(Nem tudom megmondani, mikor érünk ide, attól függ mikor tudunk bemenni a víztározóba, ill. lesz-e autós fuvar utána Budafokra. Aki itt szeretne csatlakozni, aznap 10 óra körül hívjon telefonon.)
2010-05-29in61256353
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com