44.192.44.30
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
2
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Valter nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2010.06.13 - Gödöllői tekerés

Gödöllő-Világ Béke Gong-Isaszeg-48-49-es emlékmű-Dány-Zsámbok-Tura- Schossberger kastély-Vácszentlászló-Valkó-Gödöllő

A túra vezetője saját kérésére törölte magát a Sétafika rendszeréből
VAGY
szabályszegés miatt ki lett tiltva!
- - -
Indulás:
2010.06.13 09.10 (vasárnap)
Tájegység:
Gödöllői-dombság
Táv:
65 km
Szintemelkedés:
360 m
Normál kerékpár kirándulás, túra, komoly felkészülés nélkül is teljesíthetőkönnyű túra enyhe emelkedőkkelEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra során geoláda
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
A költségekről:
Kinek mekkora a fogyasztása a kerékpáron:-)
0 Ft-t írtam, de azért mindenki hozzon annyi pénzt magával amennyit enni, inni szeretne a vendéglátóipari egységekben. Ezenkívül aki a kastélyba be szeretne menni 550 Ft még hozzon a belépőre.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Gödöllő Szabadság tér hévállomás

Előre jelentkezést kérnék a fórumon, hátha össze tudjuk szervezni a kocsival való lejutást, ne keljen senkinek hévezni.
A fórumon írja be mindenki, hogy honnan jönne (kerület) utas, vagy sofőr lenne, és hány hely van az autóban + bringának.


Úgy tudom a hév állomásnál a parkolás fizetős, de kb. 300 méterre tudok több ingyenes parkolót is, akit érdekel a forumon jelezze és ott leírom a pontos helyét.

Ajánlott felszerelés:
- első hátsó lámpa, vagy legalább villogó (bár jóval sötétedés előtt be szeretném fejezni a túrát, de jól jöhet, meg kötelező is)
- pumpa (a belső szelepéhez való)
- akinek van pótbelső
- akinek nem gyorszáras a kereke a kerékkivételhez szükséges kulcs


A program rövid leírása:
2010.06.13 - Gödöllői tekerésEgy laza kerékpározásra szeretnélek meginvitálni titeket a Gödöllői dombságba. A túrán kis forgalmú aszfaltutakon tekerünk végig. Gödöllőn megnézzük a Világ Béke Gong-ot, ami kb 100 méterre van az indulási helyünktől, majd nekiindulunk Isaszegnek. Isaszegre beérve megcsodáljuk az út bal oldalán lévő tolatómozdony elejét, mely egy kertben áll díszként, majd kicsit odébb az 1948-49-es emlékművet. Nevezetes csata színhelye volt ez a hely 1849 április 6.-án a szabadságharc egyik legfényesebb győzelmét aratta a magyar honvédsereg. Ezután folytatjuk utunkat Dány településre, itt cukrászda, pizzéria, kocsma lévén frissítünk, így a gyengébbek ismét szusszanhatnak egy kicsit. Dányról kiérve elhaladunk a horgásztó mellett, majd beérünk Zsámbokra amin csak áttekerünk és következik Tura. Itt megnézzük a Schossberger kastélyt. Mivel a belépő 550 Ft, és csak az alsó szintre lehet bemenni, ami teljesen üres, így fakultatív a dolog, aki belülről is meg akarja tekinteni megnézheti, akit a belseje nem érdekel az a kb 100 méterre lévő Sport büfében frissíthet. Kívülről mindenképpen megcsodáljuk, mert nagyon impozáns látvány. Innen Vácszentlászló felé vesszük az irányt. Vácszentlászló közepén van egy cukrászda és egy kis közért, itt ismét frissítünk. Ezután áthaladunk Valkón, majd visszaérünk Gödöllőre.
2010-06-13in61268631
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei