18.212.93.234
tel
b2f2f0
234875
e5fafa
dizajn/fejleckepek/hatter_20181216041501_tel.jpg
0
9
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Etelka nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2011.02.27 - Körtúra Nagybörzsönyből

Egy rövidebb túrát teszünk Nagybörzsönyből, előtte megtekintjük a falu műemlékeit.

Túravezető:
Gaborm
Indulás:
2011.02.27 09.30 (vasárnap)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
13 km
Szintemelkedés:
500 m
Rövid túra (6-18 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Fiatal felnőttek (kb.20-45 év közt)
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
2011.02.27 - Körtúra NagybörzsönybőlMost már hosszabbodnak a nappalok, így most messzebbre szervezek kirándulást. Nagybörzsönybe megyünk, ahol megtekintjük a község látnivalóit, majd kirándulunk a Börzsönyben. A községben sok műemlék van, köztük egy XIII. századi templom. Magyarországon különlegességnek számít, hogy egy templom ilyen jól túlélte a történelem viharait. Megszerveztem, hogy valószínűleg belülről is megtekinthetjük. A község megtekintésére 1-1.5 órát tervezek szánni, utána kezdjük a természetjárást.

A tervezett útvonal: Nagybörzsöny - Hosszú-bérc - Tolmács-hegy - Nagyirtáspuszta - Kisirtáspuszta - Hegyes-hegy-orom - Nagybörzsöny, kb. 13 km, 500 m emelkedő. A túra nem nagyon hosszú, de lesz néhány meredekebb emelkedő és lejtő. Az időjárástól és a tereptől is függ majd a túra hossza. Közepes sebességgel fogunk haladni, az jöjjön, aki tudja tartani ezt a tempót.

Az utat autókkal tervezem megtenni. Így az útiköltség fejenként 1000-1200 Ft körül várható. 9:30-kor találkozunk a Nyugati pályaudvar jegypénztárának közepén. Ha tudsz autóval jönni, írd meg minél előbb, és azt is írd meg, hogy hány fő fér be legfeljebb! Csak megfelelő műszaki állapotú autóval jelentkezz. Akinek nem jut autó, az a 9:07-kor induló vonattal tud a Nyugati pályaudvarból Szobig menni, majd onnan busszal Nagybörzsönybe. Ehhez 8:45-kor gyülekezz a jegypénztár közepén (én az autós csoportban leszek, tehát velem akkor nem találkozol). Ez persze hosszabb és drágább út (kb. 3000 Ft összesen teljes áron). Nagybörzsönyben a községházánál találkozunk, ott várd az autókat. Figyeld az e-maileket, amiben megírom, hogy kinek jut és kinek nem jut autó. Szombaton meg az SMS-eket figyeld, mert még lehetnek változások (helyek szabadulhatnak fel, kieshet egy autó). A program végén, ha kedvünk tartja, beülhetünk egy vendéglőbe. Hazaérkezés autóval 7 óra körül várható, vonattal és busszal meg 8 körül.

Ha szeretnél jönni, írj e-mailt és SMS-t február 26, este 6 óráig! Írd meg, hogy vonattal is jönnél-e vagy csak autóval! Azért kell az SMS, hogy könnyen tudjalak értesíteni változás esetén. Akkor hívj csak telefonon, ha mindenképp beszélnünk kell, és e-mail vagy SMS nem alkalmas a célra. Ha bármi változás van veled, vagy (ha autóval jönnél) az autóddal kapcsolatban, azt is SMS-ben közöld. Ne feledj elég ennivalót és vizet hozni! Örömmel látom a kiránduláson barátaidat és családtagjaidat is. Minél korábban jelentkezel, annál valószínűbb, hogy jut neked hely egy autóban!

Rossz idő esetén a túra elmarad, vagy ha bizonytalan az időjárás, akkor közelebbi helyre megyünk. Ebben az esetben előző este 9-ig e-mailben értesítem a jelentkezőket. Figyeld az e-maileket és a fórumot! Ha kéred, SMS-ben is értesítelek ebben az esetben.
2011-02-27in61589917
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com