35.172.224.102
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
2
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van András, Andor nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2011.03.12 - Zempléni hosszúhétvége

4 nap a Zemplénben 4 szép túrával.--1. nap: kicsit buszos kirándulásra hasonlít, de azért a végére összejön 13 km. Ezen napon inkább a fontosabb látnivalók lesznek amik a túrák útvonalából kiesnek.--2. nap: kéktúra Füzérkomlósról Vágáshutára majd át Mikóházára egy szép tanösvényen 30 km. Itt ki lehet hamarabb is szállni több távnál is.--3. nap kéktúra Füzérről Füzérre a Milicen és Hollóházán keresztül 22 Km. Itt kb 2 Km-el hamarabb ki lehet szállni.--4. nap Telkibányáról Hejcére 17 Km és hazaút.

A túra vezetője saját kérésére törölte magát a Sétafika rendszeréből
VAGY
szabályszegés miatt ki lett tiltva!
- - -
Indulás:
2011.03.12 07.30 (szombat)
Érkezés:
2011.03.15 (kedd)
Tájegység:
Zempléni-hegység
Táv:
13 km
Szintemelkedés:
390 m
Rövid túra (6-18 Km)könnyű túra enyhe emelkedőkkelTöbb napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Csak nappali túra
Túra során geoláda
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
LappantyúPgábor
Teljes útiköltség:
3840 Ft
Teljes szállásköltség:
6900 Ft
A költségekről:
Szállás: 138000 Ft ez oszlik a résztvevők között, max 20 fő.
Az útiköltség csak a le és hazautat tartalmazza ( a le út kis kitérői benne vannak), a környékben mozgást azok fizetik akik épp az autóban ülnek.
Az útiköltség 13680 Ft/ autó ez oszlik a benne ülők között + autónként 1660 Ft pályamatrica.

Néhány helyen lehet belépő, ezt mindenki ott el tudja dönteni befizeti, vagy nem érdekli és nem megy be.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Mivel korlátozott a szálláshely és autóval megyünk a fórumban mindenképpen kérek jelentkezést!
7:30 Hungária Thököly sarok. Ez indulási idő, így ha lehet pár perccel előbb érjen oda mindenki. A fórumban megpróbáljuk az autókat összeszervezni, hogy a sok cuccot ne kelljen cipelni.
A program rövid leírása:
2011.03.12 - Zempléni hosszúhétvégeA hosszú hétvégére 4 Zempléni túrát terveztem. Itt lejjebb az első napi látható, a másik 3 külön lesz kiírva!

A Szállás Füzérkomlóson az Öreg Bence házban lesz. 20 fő fér el 2db 6 ágyas és 1 db 8 ágyas szobában. A szobákat kályhával kell fűteni! A házban van konyha, wc, zuhanyzó.
Alább a linken meg lehet tekinteni a ház képeit és pontos paramétereit, így erről most itt többet nem is írnék. Akinek még ezen felül kérdése van a szállással a fórumban felteheti.
A kajamegoldásokat a fórumban egyeztetjük.

A jelentkezés menete:
1. fórumba jelentkezik mindenki, (ez számít a sorrendben)
2. küld nekem egy mailt én visszaküldöm a számlaszámot, vagy ha elfogyott a hely, számlaszám helyett, hogy csak várólistára tudom venni
3. ahogy beérkezett az összeg tudatom és onnan garantált a helye

Tehát csak akkor jelentkezzen a fórumban, ha egyből küld mailt és fizeti a szállásköltséget

A befizettet szállásköltség csak akkor jár vissza, ha vagy mi tudunk valakit a helyére, vagy ő maga delegál valakit aki befizeti az összeget!

A 12.-i program:
Göncön megállunk megnézzük a Huszita házat és a Református templomot, mely mellett van a Bibliakiállítás, ha szerencsénk van és bejutunk láthatjuk a Károlyi-féle Vizsolyi Biblia egyik eredeti példányát is.
Következő állomásunk Telkibánya. Először megnézzük a kis kápolna romjait és a mögötte lévő dombon a kilátópontra is felmegyünk egy kis kilátásért, majd a kopjafás temetőnél is elhaladunk. A kopjafák faragásából megállapítható az elhunyt neme, családi állapota, életkora. Ezután a Bánya Múzeum következik, ha szerencsénk van és sikerül kinyittatni, (amire elég nagy az esély, mert van telefonszámom hozzá) akkor megnézzük. Innen kicsit továbbautózunk és megnézzük Közép-Európa legalacsonyabban fekvő jégbarlangját, igaz sajnos csak kívülről, mert jelenleg bezárták, de bekukucskálunk. A mellette lévő Mátyás király kútját és Szép Ilonka jelképes sírját. Innen Koncfalva romjain keresztül jutunk a Veresvízi patak forrásához közben beomlott tárókat és a település épületromjait is látjuk, majd a Teréz táró következik, a bátrabbak be is mehetnek bár az eleje négykézlábas és nagyobb csapadék után csak halászcsizmában járható a táró bentebbi része. A táró mellett van egy meddőhányó a bátortalanabbak addig azt csodálhatják meg.
Kékeden ismét megállunk és megnézzük a Melczer Kastélyt.
Innen irány Hollóháza és a Kék túra emlékmű. innen teszünk egy kis túrát kb 5 km a Radics kőhöz, majd ha időnkbe belefér megnézzük a porcelán múzeumot.
Ezután a szállásra megérkezvén lepakolunk és, ha belefér átautózunk Füzérre és megnézzük a füzéri várromot.
Ez a túra kb 13 Km-lesz összesen.
2011-03-12in61521415
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei