54.224.150.24
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181022074001_osz.jpg
0
8
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Előd nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2011.09.25 - Kéktúra a búcsúba

Az előző két évben véletlenül csöppentünk a nógrádi szüreti mulatságba. Idén szándékosan terveztem Nógrádot útba ejteni szeptember utolsó hétvégéjén, reméljük idén is lesz buli, aktuális infót még nem találtam róla.

Túravezető:
Fdorka
Indulás:
2011.09.25 07.30 (vasárnap)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
32 km
Szintemelkedés:
900 m
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra során geoláda
Túra érint OKT szakaszt
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
SomebodyPgábor
Teljes útiköltség:
1650 Ft
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Akik bírják az átlagnál gyorsabb tempót, de nem bánják, ha közben bámészkodunk is
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
A túra első fele az Országos Kéken vezet Nógrádig. Közben lesz egy-két apró kitérő: megnézünk egy halastavat Szendehely mellett, és még egyet a Magas-hegy tetején. A Kő-hegyről a kilátás alapos szemügyre vétele után leereszkedünk Nógrádra. Stemplizünk a vasútállomásnál és megnézzük a várat, ha van búcsú, akkor ott elidőzünk egy kicsit.

A túra második felében a P+ majd a P jelzésen a Morgó-patak majd a Les-völgyi patak völgyében túrázunk Magyarkútig. Ha jól haladtunk, akkor itt megállhatunk pihenőre a Korcsma a pipáshoz fogadóban, és/vagy tökön-babon át megkeressük a közeli geoláda rejtekhelyét. Ha nem haladtunk jól, akkor csak stemplizünk és megyünk tovább.

Innen kicsit tovább és feljebb, a Borbély-hegy tetejéről reményeim szerint szép kilátás nyílik a naplementében fürdő Dunakanyarra. A naplemente nem vár, fél7-ig fel kell érnünk a csúcsra. Miután lement, mi is lemegyünk, innen még 2 km a verőcei vasútállomás, ahonnan 19:18-kor indul a vonatunk hazafele.

A túra teljesítéséhez min. 3 km/h teljes átlagsebesség szükségeltetik. Mivel útközben elidőzünk kilátópontokon, a nógrádi búcsúban vagy a Pipásnál, ezért aki jön, számítson arra, hogy cserébe menet közben jobban meghúzzuk a tempót.

2011-09-25in33612953