54.162.133.222
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181022094501_osz.jpg
0
7
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Előd nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2011.11.06 - Drégelyvár és Kővágó-hegy

A csodás őszi erdőben kirándulunk, és megnézzük a híres Drégely várát.

Túravezető:
Gaborm
Indulás:
2011.11.06 09.15 (vasárnap)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
12 km
Szintemelkedés:
300 m
Rövid túra (6-18 Km)könnyű túra enyhe emelkedőkkelEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Fiatal felnőttek (kb.20-45 év közt)
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
2011.11.06 - Drégelyvár és Kővágó-hegyE-mail: gabormturak@gmail.com - erre írj, ne a Sétafika e-mail küldő rendszerét használd!

Úgy tűnik, nagyon jó idő lesz a következő hétvégén is, így most vasárnap Drégelyvárt nézzük meg a Börzsönyben, és kirándulunk az őszi erdőben. A várat 1552-ben Szondy György mindössze 146 emberrel védte hősiesen a hatalmas török sereg ellen, végül a túlerő győzött.

Tervezett útvonal: Nagyoroszi - Kővágó-hegy - Tábor-tető - Drégelyvár - Törökasszony útja - Pénzásás - Malinás - Nagyoroszi
Hossz: kb. 12 km, 300 m emelkedővel
Nehézség: közepes - a túra nem hosszú, nem meredek, de a korai sötétedés miatt nem haladhatunk lassan. Az jöjjön, aki nem akar lassan haladni.
Utazás: csak autóval. Akiknek van autójuk, helyet adnak azoknak, akiknek nincs
Találkozó: 9:15 Mexikói úti földalatti végállomás kijáratánál, a felszínen
Hazaérkezés: 5 - 5:30 körül
Jelentkezési határidő: előző nap este 8 óra

Fontos változások az autós szervezésben: mostantól autós programnál csak annak írok SMS-t, akinek esetleg nem jut hely autóban (általában elég autó van). A többiek nem kapnak SMS-t, hanem egyszerűen csak jöjjenek el a találkozóhelyre. Ha valaki nem ír mobil számot jelentkezéskor, nem fogom kérni tőle, hanem egyszerűen nem küldök SMS-t, és így nem tudja meg, ha esetleg nincs neki hely autóban. A jelentkezési határidő után írt jelentkezéseket figyelmen kívül hagyom. Minden jelentkező írja meg a teljes nevét és az általa elhozott barátok, családtagok teljes nevét, hogy elkerüljük azt, hogy valaki kétszer jelentkezik és így két helyet foglal el egy autóban.

Jelentkezési tudnivalók: írd meg, hogy autóval tudsz-e jönni, és ha igen, hány szabad hely lesz még az autóban! Minél korábban jelentkezel, annál biztosabb, hogy lesz helyed autóban. Csak megfelelő műszaki állapotú autóval jöjjenek az autósok. Ha valakinek esetleg nem jutna hely autóban, őket SMS-ben fogom értesíteni erről. Akinek jut hely, az nem kap SMS-t.

Közepes sebességgel fogunk haladni, többször meg fogunk állni gyönyörködni a tájban és fényképezni. Csak az jöjjön, aki elfogadja, hogy a túravezető vezeti a túrát, határozza meg az útvonalat, és dönt, amikor szükséges. Ha szeretnél jönni, írj e-mailt! Akkor hívj csak telefonon, ha mindenképp beszélnünk kell, és e-mail vagy SMS nem alkalmas a célra. Ne feledj elég ennivalót és vizet (minimum 1 liter) hozni! Örömmel látom a kiránduláson barátaidat és családtagjaidat is.

Rossz idő (nagy eső, viharos szél) esetén a túra elmarad. Ebben az esetben előző este 10-ig SMS-ben értesítem a jelentkezőket.

További tudnivalók a kirándulásokról (a végén fotóalbumok is vannak):
http://w3.enternet.hu/gmarx/tudnivalok.html
2011-11-06in33974279