52.87.253.202
tel
b2f2f0
234875
e5fafa
dizajn/fejleckepek/hatter_20190120032002_tel.jpg
1
9
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Sebestyén nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2012.06.30 - Mindörökké Kaláka túrákkal fűszerezve 2.

Vadorral közös projekt. Útvonal, indulás kialakul még, jövő hét folyamán mindent pontosítunk.

Túravezető:
Bernipásztor
Indulás:
2012.06.30 00.00 (szombat)
Érkezés:
2012.07.01 (vasárnap)
Tájegység:
Bükk
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Rövid túra (6-18 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Két napos (egy éjszaka megszállsz, megalszol valahol)Nappali és éjszakai vegyes túravegyes megközelítéssel
Gyermekes családok részére szervezett programok.
Túra során geoláda
Túra érint OKT szakaszt
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Bernipásztor
Galéria:

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Megrögzött Kalákásoknak és mindenkinek aki szeret túrázni
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
Vadorral egyetemben visszatérő vendégei vagyunk a Kaláka fesztiválnak, amit idén első alkalommal Egerben rendeznek meg a megszokott diósgyőri helyszín helyett. Amellett, hogy szeretjük a folk-, nép-, és világzenét mindketten megszállott túrázók vagyunk, így természetesen idén is összekötjük a koncerthallgatást és az egyéb remek programokat a kirándulásokkal.
Szeretnénk folytatni Vador tavaly elindított túrasorozatát, így most praktikus okokból én hirdetem meg a túrát, amíg Vador a Biharban kószál.
Ebből titeket sem szeretnénk kihagyni, így ha ott vagytok a fesztiválon, vagy éppen véletlenül arra jártok, nyaraltok és egy kis túrázásra szottyan kedvetek - itt az alkalom!

Szombati túra:

Útvonal: Bélapátfalva - Bélháromkúti apátság (Mária-forrás) - Telekessy üdülő - Gilitka Anna kápolna - Szarvaskői vár - Szarvaskő.
Találkozó: 9.40 Egervár vasúti megálló (a vonat 9.53-kor indul) Bélapátfalváról (Bélapátfalva Cementgyár v.m.) pontban 10.33-kor indulunk az OKT útvonalán.
Táv: 10,5 km, szint kb. 423 m
Vonatjegy ára oda-vissza kb. 1000 Ft. (Vissza lehet, hogy busszal jövünk)

Vasárnapi túra:

Az útvonal némileg még képlékeny, de elég valószínű, hogy a Szalajka-völgyet látogatjuk meg. A kisvonatozást, pisztrángozást, erdei múzeumot, ősemberbarlangot nem hagyjuk ki. Ha a gyerekek jól bírják a gyűrődést, teszünk egy kisebb kalandtúrát az Éleskő-várához is vagy a kalapati kilátóhoz a tanösvényen.
A linkek közé betettem egy cikket a Szalajka-völgyről, amit szerintem minden vérbeli túrázónak érdemes elolvasni én mélységesen egyetértek vele, talán azért is, mert ezzel a tájjal együtt nőttem fel és itt (is) váltam igazi túrázóvá.
Az indulással kapcsolatban előző nap keressetek telefonon engem vagy Vadort.
Utazás: valószínűleg telekocsival, de egyénileg is megoldható vonattal vagy busszal.
(Mivel a hétvégi vonatforgalmat nemrég egy vonatpárra korlátozták ezen a vonalon, csak a 9.53-as vonat megy Egervár v.m-ről, ami Szilvásvárad Szalajka megállóból 17.16-kor indul vissza /18.06-kor van a várnál/).

Szállásintézés egyénileg!
2012-06-30in46304
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com