Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Eufrozina nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

54.198.142.121
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20180925094502_osz.jpg
1
7
nincs
program
Túramottónk: „Időnk van, lábunk van, miért ne gyalogoljunk?”
Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2013.05.31 - 2013. 05. 31-től: ausztriai klettersteigezés

Klettersteigezés, melynek nehézsége hozzád igazodik.

A túra vezetője saját kérésére törölte magát a Sétafika rendszeréből
VAGY
szabályszegés miatt ki lett tiltva!
- - -
Indulás:
2013.05.31 18.00 (péntek)
Érkezés:
2013.06.02 (vasárnap)
Tájegység:
Ausztria
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Extrém túra (sziklamászásos, kötélbiztosításos, ilyesmis...)extrém/magashegyi túrák - esetleg speciális felszerelést igénylő mutatványok (erről írj bővebben a leírásban...)Több napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Csak nappali túratelekocsis rendszerrel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
Szeretettel várunk benneteket egy különleges klettersteiges bulira. A túra különlegességét az adja, hogy most a klettersteig igazodik hozzátok. Összesen 5 utat tervezünk megmászni, a kihívást pedig mindig a pillanatnyi erőnlétetekhez tudjátok igazítani. Íme a részletek:

Helyszín: Ausztria, a Fischbachi- és az Enns-völgyi-Alpok, valamint a Hochschwab.

Időpont: 2013. május 31. péntek estétől 2013. június 2. vasárnap késő estig. (Munka után indulunk és késő éjjel érkezünk haza.)

Program:

1. nap: Pénteken munka után extrém sebességgel bevágódunk az autókba, majd ennél is gyorsabban elkocsikázunk a már jól ismert hippitanyára, Kaiserbrunnba. Útközben megismerkedunk egymással, ki-ki elmesélheti, hogy mit vár az előttünk tornyosuló két naptól és párezer méter szintkülönbségtől.
Mivel elég későn érkezünk az ingyenes táborba, cserébe viszont korán szeretnénk továbbindulni, ezért gyors sátorverés után hamar sokat kell aludni.

2. nap: Szombaton gusztustalanul korán (de azért már világosban) ébresztünk benneteket. Sátorbontás után autóba ülünk, ahol út közben elfogyasztjuk a reggelinket. Sofőrjeink lába finoman adagolja a padlógázt, hogy mihamarabb a Fischbachi-Alpokban legyünk. Itt két út is vár ránk. Az egyik a rövidke, ám kitett Raiffeisen Klettersteig (C nehézség), míg a másik egy kellemes túra részeként visz föl bennünket az 1700 méternél is magasabb Hochlantschra (B/C nehézség). Stílusosak leszünk, hiszen a név kötelez: ebédünket a hegy csúcsán költjük el.

Ezután ismét személygépjárműveinké és a sebességmámoré a főszerep: irány az Enns folyó völgyében elterülő Johnsbach, ahol teljesítjük az Übungsklettersteiget. Akinek sok(k) volt a korábbi két mászás, annak a B/C nehézségű ágat ajánljuk, aki viszont még csak mostanra melegedett be, és/vagy érez magában annyi lendületet, arra egy D/E-s szakasz vár.

Mászás után a johnsbachi kempingben sátorozunk, ahol meleg zuhany vár bennünket. (Itt sajnos már fizetni kell 11 európát, hacsak nagyon későn nem érkezünk, és nagyon korán nem távozunk...)

3. nap: Vasárnap reggel korai indulással Aflenz Kurort felé vesszük az irányt, ahol az első célpontunk a Bürgeralm Klettersteig lesz. Itt könnyebb (C) majd nehezebb (D) mászással számolhatunk. Aki elfárad, vagy erőt szeretne tartalékolni a túrára, a könnyebb szakasz után kiszállhat. Akinek viszont mindez kevés, az út F nehézségű aréna változata várja.

Arénázás után továbbsétálunk, méghozzá egy gyönyörű túra keretein belül. A sétautunkat egy rövid C-s mászás koronázza meg, majd csodálatos kilátás a környező Hochschwab csúcsaira.

Az autókhoz leereszkedve hazaindulunk. Késő estére érjük el Budapestet, ahol megköszönjük a részvételt, és jó éjszakát kívánunk mindenkinek.

Felszerelés: A napi kis hátizsákotokban legyen legalább 2 liter innivaló, egész napra elegendő elemózsia (szendvicsek, müzliszelet, aszalt gyümölcsök és olajos magvak, valamint az elmaradhatatlan csúcscsoki), eső ellen köpönyeg (esetleg esőnadrág, kamásli), fejlámpa, fényképezőgép, naptej, elsősegély-felszerelés a szükséges gyógyszereitekkel. A mászáshoz beülőre, pihenőszárral ellátott klettersteig szettre, mászósisakra, valamint réteges öltözékre (praktikus, ha nem pamut) és vízálló túrabakancsra lesz szükségetek. Az éjszakák komfortos eltöltéséhez sátor, hálózsák, derékalj/matrac/polifoam kell majd. Ha bármit bérelnetek kell, a Hegyen-Völgyön Egyesületet keressétek (www.hegyvolgy.hu) - darabonként napi 500 Ft-ot kérnek érte.

Biztosítás: kötelező! Egyénileg kössétek meg. Érdemes rákérdezni, hogy milyen biztosítást ír elő az adott társaság. Az EUB Top Extra + Sport Extra mindent visz, cserébe drága (napi 1560 Ft).

Utazás: teleautó-rendszerben. Mintegy 1200 km-t fogunk autózni, és szükségünk lesz osztrák és magyar autópálya-matricára is.

A túra költsége: 17000 Ft, amely tartalmazza az útiköltséget és a túravezetők költségtérítését. Ezen felül a szállás, biztosítás, felszerelésbérlés, étkezés-italozás költségeit ki-ki egyénileg tudja kiegyenlíteni.

Jelentkezés: 10000 Ft előleggel a túravezetők egyikénél:

Tamási Linda - tamlind@gmail.com, +36 20 483 78 71

Márton Mátyás - 1bolygo2kerek@gmail.com, +36 20 33 66 012

Szeretettel várunk benneteket!

Linda és Maty


...és a szokásos levélzáró közlemény: FIGYELEM! A programjainkon résztvevők kötelesek betartani a túravezetők utasításait. Részvétel csak saját felelősségre! A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

Köszönjük, hogy figyelmesen elolvastátok!
2013-05-31in1521240
Túra

Impresszum

Adatvédelem

Ajándéklista

Gombázó

Műszaki webshopTúraprogramok
Fórum
Elérhetőségeink
Hírek
Saját adataid
Először vagy itt?
T A G S Á G
Támogatói SMS
Tartalomjegyzék
Gyakori kérdések
BLOG tartalomjegyzék
Statisztika
RSS/XML
E-mail
Webmestereknek
Hasznos linkek
Linkajánló
Tudnivalók a Fórumról
Fórum Moderálása
Logós pólók, kitűzők
Irodalmi Páholy
Felhasználók adatai
Idézeteink
Arcképcsarnok
Avatarjaink
Külső fotók
Tűzgyújtási tilalom
Szállásajánló
Tájegységek
Cikkek
Sütünk-főzünk
Gyermekprogramok
Bringásoknak
Letölthető anyagok
Kalória égetés
Lábbelik
Turista öltözet
Turista étkek
Túra után
Szabad tűzön...
Gombákról
Veszélyes növények
Fafajtákról
Lavinafokozatok
Túravezetők/Admin
Saját túrák stat.
Linkek túravezetőknek
Túravezetők figyelmébe
Túrák tervezése
Túra nehézségi fokozata
Autós kalkulátor
privát cset

látogató