35.172.201.102
tel
b2f2f0
234875
e5fafa
dizajn/fejleckepek/hatter_20181217085501_tel.jpg
0
5
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Lázár nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2013.06.15 - Börzsönyi háztűznéző

Útvonal: Perőcsény - Fekete-völgy Panzió - Fekete-völgy - elmosott vasútpálya, régi vasút - Jancsi-Juliska ház - Forrásoki-rét - Aklok-rétje - Salgóvár - Kövirózsás - Holló-kő - Perőcsény

Túravezető:
Bernipásztor
Indulás:
2013.06.15 07.45 (szombat)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
23 km
Szintemelkedés:
1000 m
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túratelekocsis rendszerrel
Várak a Börzsönyben
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Biztosra jelentkeztem:
FerencsimonLappantyúBernipásztorI Miei GattiTabuKaljoz
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
BernipásztorLappantyú

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
A Börzsöny bővelkedik helyes kis vadászkunyhókban és turistaházakban. Ezen a túrán legalább 4 ilyen kis házikót érintünk, kezdve a fekete-völgyben rejtőző Hamuházzal, majd a halyagosi Postás kulcsosházzal. Utána a Jancsi és Juliska házat fedezzük fel, melynek közelében a térkép még egy vadászkunyhót jelöl. Végül a Salgóvár alatti házikót ejtjük útba, és természetesen magát a várat sem hagyjuk ki, ha már arra járunk.
Ha marad a csapadékos idő, érdemes kosarat, papírzacskót hozni a gombáknak is. (Túra után mindenféleképpen vigyük el vizsgálóhoz őket!)

Alapkoncepció szerint vonattal-busszal megyünk (a feltüntetett ár erre vonatkozik), de a költség- és időtakarékosság miatt is érdemesebb lenne telekocsival utazni, mivel a túra kiinduló- és végpontja is ugyanaz. Tehát autós jelentkezők hajrá!
Amennyiben sikerül a túrát telekocsira áthangolni, az autós találkozóhelyet és időpontot természetesen megváltoztathatjuk (Pl. Újpest-Városkapu).
2013-06-15in1522234
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com