18.212.93.234
tel
b2f2f0
234875
e5fafa
dizajn/fejleckepek/hatter_20181216062001_tel.jpg
0
9
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Etelka nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2013.10.30 - Jókai kertjétől Farkasrétig

Könnyű őszvégi séta a Budai hegyekben a Jókai kerttől a Farkasréti temetőig.

Túravezető:
Csikarbarni
Indulás:
2013.10.30 09.45 (szerda)
Tájegység:
Budai-hegység
Táv:
6 km
Szintemelkedés:
310 m
Rövid túra (6-18 Km)könnyű túra enyhe emelkedőkkelEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túratömegközlekedéssel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Biztosra jelentkeztem:
Krisztinike

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
A TÚRÁRA ELŐRE JELENTKEZÉST KÉREK!

A 21-es busszal elmegyünk a Költő utcáig, ahol a Jókai kert található. A nagy író 1853-ban vette meg ezt a területet, ő alakította ki itt ezt a festői parkot, szőlőt, gyümölcsöst telepített ide. Az itteni szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak. Az eredeti családi ház sajnos már nincs meg, helyette egy újabb épület áll a parkban, mely a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának és a Madártani Egyesületnek ad otthont. Az épület egyik szobájában alakították ki az író emlékszobáját, ahol használati tárgyait, kerti szerszámait láthatjuk. Sétát teszünk a hangulatos kertben, talán megtaláljuk azt a kőpadot is, ahol Jókai oly szívesen üldögélt egykor.
A kertnek van még egy érdekessége, a Kőpark tanösvény, mely a hazánkban fellelhető kőzetek néhány érdekes darabját mutatja be.
Jókai kertjében tett sétánk befejeztével elindulunk egy rövidebb túrára Farkasrét felé. Elhaladunk az Ördögoromnál, az Ördögorom Kőfejtő közelében és az Ördög szószékénél. Ennyi ördög után a Farkasvölgyön keresztül leérünk túránk végcéljához, a Farkasréti temetőhöz. Itt ki-ki eldöntheti, hogy egyenesen hazamegy, vagy, - mivel közel van a halottak napja - gyújt egy gyertyát a temető közös megemlékező helyén.

Költség: BKV jegy

Jelentkezés: e-mail: vandorbot11@gmail.com
Tel: 06/20/475-3307
vagy a fórumon
2013-10-30in1550913
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com