54.224.150.24
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181022074001_osz.jpg
0
8
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Előd nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2014.01.11 - Zuvár és Nagy-Galla

Érdekes útvonal a Börzsönyben, kilátóhelyekkel, Márianosztra megnézésével

Túravezető:
Gaborm
Indulás:
2014.01.11 08.55 (szombat)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
14 km
Szintemelkedés:
400 m
Rövid túra (6-18 Km)könnyű túra enyhe emelkedőkkelEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túravegyes megközelítéssel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Talán megyek:
CscsillaSZBE
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Rouge

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
2014.01.11 - Zuvár és Nagy-GallaSzombaton nagyon jó idő várható sok napsütéssel, ne tévesszen meg senkit sem, ha addig ködös az idő a hétköznapokon. A Börzsönynek a legismertebb útvonalaktól távolabbi, de annál érdekesebb délnyugati részére megyünk. Jó néhány szép kilátóhely lesz út közben, látni fogunk egy bányát és felmegyünk Ódamásd, 800 éves, már nem létező várának dombjára is. A túra után körbenézünk Márianosztrán egy rövid időre, ahol női, majd férfi fegyház is volt. Megnézzük a kolostort, a középkori eredetű római katolikus templomot és a kálváriát. Tervezett átlagos haladási sebesség: 3,5 km/h.

Tervezett útvonal: Máriakút - Zuvár - Brjeska-bánya - Nagy-Galla - Máriakút
Hossz: kb. 14 km, kb. 400 m emelkedővel
Utazás: autóval és tömegközlekedéssel. Egyszerre találkozunk, és ott helyben derül ki, ki fog autóval menni és ki tömegközlekedéssel.
Visszaérkezés: 17:00 - 18:00 (tömegközlekedéssel ennél később)
Jelentkezési és lemondási határidő: előző nap 18:00
Útiköltség: 800-1000 Ft (autóval), 2200 Ft (tömegközlekedéssel, BKV bérlettel)
Társaság: A résztvevők döntő többsége 25-45 éves. A program főként fiataloknak és középkorúaknak fog tetszeni. A csoport várható létszáma 10-20 fő.
Jelentkezési tudnivalók: Arra kérlek, hogy ha tudsz autóval jönni, gyere is autóval, ezzel segíted a program sikeres lebonyolítását! Ha nem autóval jössz, minél korábban jelentkezel, annál biztosabb, hogy lesz helyed autóban. A program előtti este minden jelentkező fog egy e-mailt kapni arról, hogy kinek jutott hely autóban, és kinek nem. Autópálya-matrica nem szükséges.

Fontos figyelni a többiekre és alkalmazkodni hozzájuk. Csak az jöjjön, aki elfogadja, hogy a túravezető vezeti a túrát, határozza meg az útvonalat, és dönt, amikor szükséges. Kutya csak pórázon jöhet. Ne feledj elég ennivalót és vizet (minimum 1 liter) hozni! Ez egy nem dohányzó program. Örömmel látom a kiránduláson a barátaidat is.

Rossz idő (nagy eső, viharos szél) esetén a túra elmarad. Ebben az esetben előző este 10-ig értesítem a jelentkezőket.
2014-01-11in1596399