54.158.208.189
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181022030001_osz.jpg
0
4
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Előd nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2014.11.08 - Kóspallag - Nógrád OKT

Útvonal: Kóspallag - Kisinóci th. - Nagy-hideg-hegyi th. - Csóványos - Foltán-kereszt - Saj-kút (semmelweis-forrás) - Nógrád (még néhány plusz km-t jelenthet egy esetleges kitérő a gyönyörű Fekete-patak, ill. a még annál is szebb Oltár-patak völgyébe)

Túravezető:
Bernipásztor
Indulás:
2014.11.08 06.45 (szombat)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
25 km
Szintemelkedés:
861 m
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túratömegközlekedéssel
Gombazós túra
Túra során geoláda
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Biztosra jelentkeztem:
AmalkaCsokiSzaboerikaAndala
Galéria:
Teljes útiköltség:
2500 Ft
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
Már az elején felhívom mindenki figyelmét, hogy csalni akarok. Csalásom abból áll, hogy bizony eszem ágában sincs végig az OKT vonalát követni, hanem a Rakodótól a Csóványosig beiktatnék egy csodaszép de elég combos kitérőt.
Nyáron jártam a Mányoki harmincas X-( teljesítménytúrán. Akkor döbbentem rá, hogy bizony a Börzsönynek vannak jócskán olyan részei, ahol még nem jártam. Ráadásul ezek talán a legszebb helyek az egész hegységben. Rögtön kedvencemmé vált az Oltár-patak sziklás völgye az úgynevezett Kőkorsóval. A hely a nevét állítólag az alakja miatt kapta, Én csak annyi hasonlóságot véltem felfedezni a korsó és a hegy között, hogy mindkettő oldala jó meredek. (Már amennyiben pl. egy hangya vagy egy szigorúan kisbetűs csiga fel akarna mászni a korsóra...) Azt is hallottam, hogy az egész Börzsönyben ez a legmeredekebb út - ha nem így van, cáfoljatok meg. :-)
Azért ezen a völgyön kívül is jócskán lesz látnivaló: pl. az épülő kilátó a Csóványoson, a Foltán-kereszt és a nógrádi vár (ha marad rá időnk). Utunk során két turistaházba is betérhetünk és két forrásnál szomjunkat olthatjuk.
Hogy a szépet összekössük a hasznossal, ezt a szakaszt is szépen végigpecsételgetjük - már aki akarja.
2014-11-08in1624266