35.172.224.102
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
2
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van András, Andor nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2015.08.01 - Tisza-tó

Megismerkedünk a Tisza-tó élővilágával.

Túravezető:
Borostyanfa
Indulás:
2015.08.01 07.30 (szombat)
Tájegység:
Tisza-tó
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Városnézésvárosnézés, arborétum, sétafikaEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túrabérelt busszal
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
5500 Ft
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A Metró Örs vezér téri végállomása melletti P+R parkolóban, 7.30-kor.
Jelentkezési határidő:
A program rövid leírása:
Tisza tó

Erre a túrára jelentkezni szükséges.
Augusztus elsején immár harmadszor készülünk meglátogatni a Tisza-tó csodálatos állat- és növényvilágát, ami mindig újabb és újabb arcát mutatja. A terveink szerint autóbusszal leutazunk Poroszlóra, ahol régi ismerőseink 10 óra tájban várnak minket a csónakkikötőben. Egy háromórás csónaktúrát fogunk tenni velük a Tisza-tó legendásan szép világában, ahol számos madárfajt fiókáik etetése alkalmával egészen közelről tanulmányozhatunk és fényképezhetünk. Motorcsónakos túránk során bejárjuk a vidék legérdekesebb néznivalóit, a vízzel elárasztott néhai falut és néhai gyümölcsösét, átmegyünk a hídja felett, csatangolunk a nádasban és a sásban vágott, rejtett keskeny vízi utakon, mindezek közben rengeteg madárfajt láthatunk, például gólyát, kormoránt, vadliba féléket, villámgyorsan cikázó fattyúszerkőt és más madarakat, az erdő, a sás és nád övezte tavat és belső folyóját és mindezek élővilágát.
A csónaktúra végén egy kipróbált vendéglőben finom halételeket fogyaszthatunk, például harcsapaprikást túróscsuszával, de birkagulyást és egyéb helyi ételkülönlegességeket is fogyaszthatunk. A délután folyamán lehetőség van a kiváló szabadstrandon lustálkodni vagy csobbanni egyet a lassan folydogáló, derékig érő, kiváló tisztaságú Tisza-vízben.
A délután folyamán másik lehetőségként mód van a poroszlói Tisza Tavi Ökocentrum meglátogatására, ahol Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszerében betekintést nyerhetünk a Tisza élővilágába. Falai között olyan élményben van részünk, mintha a tó, illetve a folyó mélyén sétálnánk. Az 1 millió liter össztérfogatú akváriumrendszerben 40 féle hazai hal mellett 15 kétéltű- és hüllőfajt láthatunk. Különleges alagútrendszerében tanulmányozhatjuk a cikázó halak látványát, bele értve az egykor hazánkban is élt halóriás, a viza hatalmas, 1,5-2 méteres példányait. A Tisza-tó környékének látványát pedig egy 30 m magas kilátótoronyból tanulmányozhatjuk.
A túrára igencsak célszerű felkészülni az UV sugárzás ellen sapkával, kalappal, könnyű, de zárt felsőruházattal, erős napvédő krémmel és napszemüveggel. Ha felhős az égbolt, az UV sugárzás akkor is kifejezetten tetemes a nyílt víztükör miatt. A csónaktúrára iskolás korú gyermekeket is bátran lehet hozni. Az úszni nem tudók az indulás előtt bérmentesen mentőmellényt is kaphatnak. Társaságunk több csónakra lesz szétosztva, ugyanis az igen csendes motorral közlekedő motorcsónakok nyolcszemélyesek, és minden csónakban lelkes és szakértő idegenvezetők mutatják be a tó élővilágát, és az út során mindent megtesznek azért is, hogy aki fényképezni szeretne, arra kiváló lehetősége legyen. Hazaérkezés a kora esti órákban.
Az útiköltség összege magában foglalja a 3 órás csónaktúrát is. A jelentkezés kizárólag az úköltség befizetésével érvényes. A befizetés előtt Anikónál (409-0591) célszerű érdeklődni a férőhelyek iránt.
Jelentkezés: június 20-án és 27-én a Sétafikán meghirdetett túráimon. További jelentkezési lehetőség július 6-án az IKEA földszintjén a bejárattól balra, a gyermekmegőrző előtt, délelőtt 10-11 óra között, továbbá délután 17-19 óra között.
Útiköltség: 5500 Ft
Figyelem! A busz megtelt!

Kapcsolódő linkek:
2015-08-01in1639358
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei