35.172.165.64
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
4
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Vilma nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2016.05.08 - Alföldi kalandozások

Kastély, botanikus kert, és az Alföld jellegzetes kisvárosai, sok szép és érdekes látnivalóval, ezeket nyújtja ez az egy napos külön buszos program

Túravezető:
Csikarbarni
Indulás:
2016.05.08 06.45 (vasárnap)
Tájegység:
Jász-Nagykun-Szolnok
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Városnézésvárosnézés, arborétum, sétafikaEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túrabérelt busszal
Fotós túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
7700 Ft
A költségekről:
A belépők és a sétahajó ára a helyszínen fizetendők
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
e-mail: vandorbot11@gmail.com
Tel: 06/20/475-3307
Jelentkezés:
e-mail. vandorbot11@gmail.cpom
Tel: 06/20/475-3307
Jelentkezési határidő:
2016 04 29
A program rövid leírása:
A PROGRAMRA ELŐRE FEL KELL IRATKOZNI

Ezen a buszkiránduláson felkeresünk egy nagyhírű kastélyt, megnézzük hazánk egyik legszebb arborétumát,mely ebben az időszakban színes virágpompába öltözik és látunk egyéb érdekességeket is, hiszen nem csak a hegyvidék, de az alföldi rónaság is számtalan érdekes és egyedi látnivalóval várja az erre járó vándort.

Első programunk KENDERESEN a Horthy kastély megtekintése lesz. A kastély az 1800-as évek elején épült, ekkor még Halassy kúria néven volt ismert. 1850-ben került a Horthy család birtokába, a kormányzó családjával az 1920-as évek elejétől lakott itt. Vezetővel megnézzük a kastélyt és a Tengerészeti kiállítótermet. Ha sikerül, bemegyünk a kriptába is, ahol a kormányzó és családtagjai nyugszanak. A Református templom eredetileg román és gótikus stílusban épült, itt látható az a pad is, ahol Horthy kormányzó az istentiszteletek idején ült.
Kenderesről TÚRKEVÉRE megyünk. Rövid sétát teszünk a szép alföldi városban, ahol megnézzük a késő barokk stílusú Református templomot, melynek karzatán helytörténeti és egyháztörténeti kiállítás látható. Különleges, egyedi látnivalója a városnak a Kútskanzen, ahol érdekes kutak láthatók a gémeskúttól a kerekes kútig.
Programunk MEZŐTÚRON folytatódik, melynek nevezetessége a Szabadság-téren álló , 1817-24 között épült Római Katólikus templom. Említésre méltó szép fából faragott főoltára, valamint országos jelentőségű hangverseny-orgonája. A várost átszeli a Hortobágy-Berettyó főcsatorna, melynek partvidéke természetvédelmi terület, számos növényritkasággal. Sok holtág is van a városban és környékén, - a Peregi-Holtág partján van a Körös-Völgyi Bemutatóház, ahol a Körösök és környékének növény és állatvilágát kiállítás mutatja be. Mezőtúr leghíresebb fazekasának Badár Balázsnak és az egész Badár fazekas dinasztiának állít emléket a Badár-emlékház. Ha nyitva lesz, megnézzük. A kiállítás megtekintése mellett fazekasbemutatót is láthatunk. A Túri Fazekas Múzeum és Kun Zsigmond Gyűjtemény Magyarország egyetlen múzeumi státuszú népi kerámiagyűjteménye, mely a mezútúri kerámiaművesség tárgyi emlékeit, leghíresebb mestereit mutatja be egészen napjainkig.
Hazánk egyik leghíresebb és legnevezetesebb botanikus kertje a SZARVASI ARBORÉTUM. Napunk hátralévő idejében itt teszünk sétát, hiszen ezen a májusi vasárnapon a természet csodás színekben tobzódik, a hatalmas fák friss lombjai kellemes árnyékot adnak a romantikus sétautakon. A csodálatos növények, virágok mellett megnézzük a Mini Magyarország makettkiállítást és ha nyitva lesz Pepi gróf varázstanyáját is. Ha lehetőségünk lesz rá, részt veszünk egy kb 45 perces sétahajózáson, melynek során megismerkedhetünk a Történelmi Magyarország közepét megjelölő emlékművel, a Bolza család kastélyával, a Szarvasi Víziszinházzal és a Tiszántúl legnagyobb holtágával. A hajóúton vezető mutatja be a látnivalókat.
A Szarvasi arborétumban tett séta és hajókázás után indulunk haza Bp-re, érkezés az esti órákban.

Utazás mikrobusszal
2016-05-08in1651573
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei