3.229.124.74
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
1
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Ilona nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2017.10.06 - Hétvége a Lajtán innen - ELMARAD

A túra a rendkívüli érdeklődés ám csekély jelentkezés miatt most elmarad. Új időponttal és részletekkel később jelentkezem.

Túravezető:
Fdorka
Indulás:
2017.10.06 17.00 (péntek)
Érkezés:
2017.10.08 (vasárnap)
Tájegység:
Fertő-tó és környéke
Táv:
40 km
Szintemelkedés:
800 m
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Több napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Csak nappali túratelekocsis rendszerrel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
5000 Ft
Teljes szállásköltség:
9500 Ft
A költségekről:
Szállásköltség: 9.500 Ft/fő 2 éjszaka (SZÉP kártyát elfogadnak, aki azzal szeretne fizetni, jelentkezéssel együtt írja meg)
Útiköltség: kb. 20.000 Ft/autó (Magyarországra országos autópálya matrica szükséges) - ez oszlik a benne ülők között
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Kosztolányi Dezső tér / Edömér u. sarka
Jelentkezés:
Jelentkezés üzenetben, megerősítése a teljes szállásköltség befizetésével (számlaszámot válasz üzenetben küldök). Lemondást akkor fogadok el, ha a lemondó helyére találunk új jelentkezőt.
Jelentkezési határidő:
2017.09.27
A program rövid leírása:
A túra a rendkívüli érdeklődés ám csekély jelentkezés miatt most elmarad. Új időponttal és részletekkel később jelentkezem.


Sopron - Kilátóról kilátóra
Talán a legklasszikusabb, de mindenképpen leglátványosabb túra a hegység legszebb kilátóit csokorra fűzve mutatja be, nagyrészt a Ciklámen tanösvényen haladva.
Útvonal: Sörházdombi kilátó - Károly-kilátó - Alpesi út - Várhely-kilátó - Szalamandra-tó - Fáber-rét - Gloriette-kilátó
Táv: 13 km

A rövid túra után ha kedvünk van bemehetünk szétnézni a városba is.

Eistenstadt és a Lajta-hegység
Ellátogatunk a szomszédos Burgenlandba. Túránk a Lajta-hegységben, szőlőhegyeken és lombos erdőkön át vezet egykori határfolyónk, a Lajta innenső oldalán. Magányos ösvények, három kilátóhely valamint Purbach és Eisenstadt kulturális és történelmi látnivalói teszik változatossá és vonzóvá.
Táv: 27,6 km
Szintemelkedés: 517 m
Menetidő: 9-10 óra

A Soproni-hegység hazánk legkisebb területű középhegysége, a Sopronba látogató turistának érdemes kisebb-nagyobb sétákat, túrákat tenni, az elsősorban Sopronhoz közeli parkerdő jellegű, jó infrastruktúrájú hegységben.

Ausztriáról és annak hegyeiről mindenkinek az Alpok hegyei jutnak eszébe. Magyarországról arra tartva ügyet sem vetünk Burgenland barátságos dombjaira, melyek a Fertő-tó és a Lajta-folyó között magasodnak.

A Lajta-hegység (németül Leithagebirge) Burgenland egyik hegysége és kistája Soprontól északra; az Alpokalja legészakibb tagja. Régebben a Magyar Királyság határvidéke volt, jelenleg teljes területe Ausztriához tartozik. A legtöbb csúcsa 400–450 m magas, legmagasabb pontja 484 m magas Naphegy (Sonnenberg), hossza 34, szélessége 5-7 km. (Wikipedia)

A Lajta-hegység megmosolyogható az alacsony magassága miatt, de ez a túra sokat nyújt a tapasztalt túrázóknak valamint a kultúra és a szép tájak iránt érdeklődők számára egyaránt.

A túrára először is anyósülés előtt, láb alatt utazó Cefre kutya fuvart is vállaló autós jelentkezőt várok.
2017-10-06in1692369
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei