18.218.169.50
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
28
nincs
sutes_fozes

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Ervin nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Bernipásztor

Könnyű citromos tészta

Hozzávalók (4 fő részére):
  • 300g búzaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 300g cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 4 tojás
  • 150 ml étolaj
  • 150 ml szénsavas ásványvíz
  • A cukormázhoz: 150g szitált porcukor
  • 1-2 evőkanál citromlé
Elkészítés:

A tésztához a sütőporral elvegyített lisztet keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat és -levet, tojásokat, étolajat és az ásványvizet.
(Nos szerintem célszerű először a tojásokat felverni, majd a cukrot hozzáadni, majd szép lassan beleszitálni a lisztet-sütőport, majd jöhet a többi dolog is bele. A tojásokat érdemes sokáig verni, hogy szép magasra feljöjjön a süti. Nekem nem is olyan lapos lett, mint a könyvben a képen. )
Ezután a tésztát 30x40 cm-es kikent, kilisztezett sütőlemezre tesszük (szerintem tepsibe, mert folyik rendesen...) Meg szerintem érdemes lisztezés, kikenés helyett sütőpapírt használni. Az én tepsim kicsit kisebb volt - ez is hatással van a magasságra.
180 C-on előmelegített sütőben sütjük 20 percig
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei