54.161.100.24
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181017121001_osz.jpg
0
11
nincs
sutes_fozes

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Hedvig nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Bernipásztor

Medvehagymás juhtúrós laskagomba

Hozzávalók (2 3 fő részére):
  • 60-70 deka laskagomba
  • 20-25 deka juhtúró
  • 5-6 héjában főtt kiflikrumpli
  • 2-3 deka vaj
  • 1 közpes csokor medvehagyma
  • só, bors
Elkészítés:

Célszerű mindent előkészíteni, mert gyors egymásutánban szükség lesz az alapanyagokra. A krumpli héját lehúztam, felkarikáztam, a gombát megmostam, lecsepegtettem, és kb. a krumplikariukák méretére vágtam. A medvehagymát is csak nagyjából aprítottam. Serpenyőben vajat olvasztottam, ezen megpirítottam a krumplit, amelyet egy tálkába kivettem, hogy a gomba leve miatt ne puhuljon fel a külső ropogós kérge. A gombát is pirítottam, megszórva jó sok frissen tört borssal és egy kis sóval. Ami levet enged, célszerű mind elforralni. Én egy kicsit meghagytam, de talán jobb lett volna kevesebb szafttal. Ha ez megtörtént adjuk hozzá a juhtúrót, amikor megolvadt, jöhet hozzá a medvehagyma is. Kissé fonnyasszuk meg, tegyük visssza a krumplit, forgassuk össze, és tálaljuk.
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés szintje: nincs megadva...

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]