54.161.116.225
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181022125502_osz.jpg
0
5
nincs
sutes_fozes

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Előd nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Magda

Tarhonyás lecsó

Hozzávalók (8 fő részére):
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kg zöldpaprika
  • 1 kg paradicsom
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg tarhonya
  • 40 dkg lángolt kolbi
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • Erős Pista
Elkészítés:

Olaj nélkül megpirítom a tarhonyát, aztán kiszedem a bográcsból és félrerakom. Itt eléggé ügyeskedni kell, mert a szárazon pirított tarhonya könnyen odaég, ha nem kevergetem jól.
Az apróra vágott füstölt szalonnát a bográcsban zsírjára sütöm.
Hozzáadom a fölszeletelt vöröshagymát és a karikára vágott kolbászt. Addig sütöm, amíg a hagyma üvegesre dinsztelődik. Ekkor beleteszem a cikkekre vágott paprikát és a paradicsomot, beleszórom a pirospaprikát, sót, és jól átforgatom. Lassú tűzön főzöm. Amikor a szétfőtt paradicsomtól már jó szaftja lett, beleteszek egy fél evőkanál Erős Pistát (persze csak ha mindenki szereti az erőset), beleszórom a megpirított tarhonyát és még 10-15 percig forralom, közben néhányszor megkeverem.
A tűzről levéve 5-6 percig pihentetem, majd tálalom.
Elkészítés ideje: 40 perc
Elkészítés szintje: Nehéz elkészíteni, teljesen kezdők inkább másba fogjanak

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]