Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel
Ha van Edit nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!
Hozzávalók (8 fő részére):
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kg zöldpaprika
- 1 kg paradicsom
- 20 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg tarhonya
- 40 dkg lángolt kolbi
- 2 evőkanál pirospaprika
- Erős Pista
- só
Elkészítés:
Olaj nélkül megpirítom a tarhonyát, aztán kiszedem a bográcsból és félrerakom. Itt eléggé ügyeskedni kell, mert a szárazon pirított tarhonya könnyen odaég, ha nem kevergetem jól.
Az apróra vágott füstölt szalonnát a bográcsban zsírjára sütöm.
Hozzáadom a fölszeletelt vöröshagymát és a karikára vágott kolbászt. Addig sütöm, amíg a hagyma üvegesre dinsztelődik. Ekkor beleteszem a cikkekre vágott paprikát és a paradicsomot, beleszórom a pirospaprikát, sót, és jól átforgatom. Lassú tűzön főzöm. Amikor a szétfőtt paradicsomtól már jó szaftja lett, beleteszek egy fél evőkanál Erős Pistát (persze csak ha mindenki szereti az erőset), beleszórom a megpirított tarhonyát és még 10-15 percig forralom, közben néhányszor megkeverem.
A tűzről levéve 5-6 percig pihentetem, majd tálalom.
Olaj nélkül megpirítom a tarhonyát, aztán kiszedem a bográcsból és félrerakom. Itt eléggé ügyeskedni kell, mert a szárazon pirított tarhonya könnyen odaég, ha nem kevergetem jól.
Az apróra vágott füstölt szalonnát a bográcsban zsírjára sütöm.
Hozzáadom a fölszeletelt vöröshagymát és a karikára vágott kolbászt. Addig sütöm, amíg a hagyma üvegesre dinsztelődik. Ekkor beleteszem a cikkekre vágott paprikát és a paradicsomot, beleszórom a pirospaprikát, sót, és jól átforgatom. Lassú tűzön főzöm. Amikor a szétfőtt paradicsomtól már jó szaftja lett, beleteszek egy fél evőkanál Erős Pistát (persze csak ha mindenki szereti az erőset), beleszórom a megpirított tarhonyát és még 10-15 percig forralom, közben néhányszor megkeverem.
A tűzről levéve 5-6 percig pihentetem, majd tálalom.
Elkészítés ideje:
40 perc
Elkészítés szintje: Nehéz elkészíteni, teljesen kezdők inkább másba fogjanak
Elkészítés szintje: Nehéz elkészíteni, teljesen kezdők inkább másba fogjanak
Jó étvágyat!
[Vissza az étellistához]