18.191.84.32
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
21
nincs
indulo

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Zsigmond nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

2009.07.25 - Tátra + Szlovák paradicsom - 2009 (Győző)
Témanyitó:Győző
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Bakesz


Jutka2009.08.04 15:15[Válasz erre]#333
Nagyszerű! Ezt a hétvégén megvalósítjuk!
Válasz: #331 (Kacsa)
Kacsa2009.08.04 13:50[Válasz erre]#331
No! Sikerült feltöltenem a képekből egy kis kóstolót, bár az egyik kártyám restaurálás miatt Pesten marad:)) Pótolom majd a hiányt:))
A túra alatt többeket próbáltam "megmérgezni" egy kis tökpürével:)) (Sikertelenül):))
Megpróbálom bepötyögni a receptet: 4 személyre. 500 g tök, 3 gerezd fokhagyma, só, 1 fej vöröshagyma, 1 zöld hegyes csípős paprika, 6 evőkanál olivaolaj, 2 evőkanál konzerv darabolt paradicsom, 1/2 citrom leve, 1 kis csokor petrezselyemzöld, őrölt fekete bors, 1 csipetnyi cukor. Tököt meghámozva, kimagozva kockára vágjuk, a fokhagyma gerezdeket sóval összezúzzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A hegyes csípős paprikának a magját eltávolítjuk. A húsát apróra vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk. A vöröshagymát üvegesre pároljuk majd hozzáadjuk a tököt, a fokhagymát, a paradicsomot, a csípős paprikát és a citromlevet, majd fedő alatt közepes hőfokon kb. 20 percig pároljuk, amig a tök teljesen meg nem puhul. a petrezselymet apróra vágjuk. A tökös keveréket pépesítjük (mixeljük) vagy burgonyatörővel finomra nyomkodjuk. A pürébe keverjük a petrezselyemzöldet és sőval, borssal és cukorral ízesítjük, majd lehütjük. Tök vagy cukkini is megfelelő.

Hűtőben 5 napig ajánlják, szoktunk a tetejére még egy kis olívaolajat és akkor szerintem pár nappal tovább bírja. Pirítóssal a legfinomabb. Jó érvágyat hozzá!



gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei