3.149.249.154
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
7
nincs
indulo

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Erik nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

2010.05.22 - Majdnem kék Cserhát (Mars3696)
Témanyitó:Mars3696
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Mars3696MinpetKörte


Bodza2010.05.19 20:31[Válasz erre]#133
Alföld - Püspökladány, Karcag.
Lappantyú2010.05.19 20:28[Válasz erre]#132
Mifelénk az hol van?
Válasz: #130 (Bodza)
Bodza2010.05.19 20:25[Válasz erre]#130
Pusztai kaja, éppen ezért nincs szigorú receptje. Ahány ház annyi szokás alapon, na meg hogy éppen kinek mi volt a tarisznyájában, mindenki másképp csinálja. A "gazdagabb" pásztoroknak kóbászuk is vót. Elárulom, hogy mifelénk paprikát meg paradicsomot is tesznek bele, persze hagymát is, és mint írtam a végén még tojást is ütnek rá. Úgy már baromi lakató. Zöldségről nem is hallottam még benne...
A pásztorok - vagy a legényük- időnként hazajártak a családhoz, vagy az asszony ment a legelőre az ellátmánnyal-tisztainggel. Ilyenkor volt paprika-paradicsom-tojás stb. "Hó végén" már elfogyott a romlandó, maradt a tészta-szalonna-krumpli.
Szóval ne hallgass arra, aki "felvilágosított". Nyugodtan kisérletezgess, és csináld úgy, ahogy szereted :-D
Mars36962010.05.19 20:13[Válasz erre]#129
Inkább zöldség kellene hozzá.

Igazán én is raktam korábban bele kolbit, sőt anno hagymával és paprikával is kisérleteztem, mert milyen magyar étel, amiben nincsenek ezek. Aztán valaki felvilágosított, hogy ez pusztai kaja. Úgyhogy csak krumpli, száraztészta és szalonna. Picit odakapatni... Nyamm!

Viszont savanyú tényleg nem árt hozzá.
Válasz: #128 (Bodza)
Bodza2010.05.19 19:05[Válasz erre]#128
Array



gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei